Recent News

Πληρώνονται περισσότερο οι καλλιτέχνες στο Apple Music;

Το 2024, το Apple Music πληρώνει τους καλλιτέχνες $0.01 ανά ακρόαση κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι 1 ακρόαση ισοδυναμεί με 1 σεντ που κερδίζεται. Ωστόσο, αυτή η αξία μπορεί να διακυμάνεται ανάλογα με διάφορους εξωτερικούς παράγοντες1.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το ποσό που πληρώνει το Apple Music ανά ακρόαση περιλαμβάνουν το σχέδιο συνδρομής των ακροατών και τις συμβατικές συμφωνίες με τις δισκογραφικές εταιρείες13. Το Apple Music προσφέρει πολλαπλά σχέδια συνδρομής για τους χρήστες που θέλουν να ακούν μουσική στην πλατφόρμα. Με μια δωρεάν δοκιμή, το Apple Music επιτρέπει στους χρήστες να ακούν μουσική, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς χρέωση1.

Επιπλέον, το Apple Music έχει μια ομάδα παγκόσμιων επιλογέων που επιλέγουν μουσική βάσει αξίας και δεν ζητούν από κανέναν να αποδεχτεί μια χαμηλότερη αμοιβή2. Ως αποτέλεσμα της δέσμευσής τους σε αυτές τις αξίες, το Apple Music κατέβαλε αμοιβές σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια καλλιτέχνες παγκοσμίως το 2020, περισσότερους από 1 εκατομμύριο περισσότερους από το 20192.

Στο τέλος, οι καλλιτέχνες μπορούν να αξιοποιήσουν διάφορες στρατηγικές για να αυξήσουν τα κέρδη τους από το Apple Music. Για παράδειγμα, η δημιουργία διαδραστικού και ελκυστικού περιεχομένου είναι κρίσιμη3.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πόσο πληρώνει το Apple Music ανά ακρόαση;
Η ακριβής πληρωμή ανά ακρόαση από το Apple Music στους καλλιτέχνες διαφέρει και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το σχέδιο συνδρομής του ακροατή και τις συμβατικές συμφωνίες με τις δισκογραφικές εταιρείες13.

Εξηγήσεις Όρων

Ακρόαση: Όταν ένας χρήστης ακούει ένα τραγούδι σε μια ψηφιακή μουσική πλατφόρμα όπως το Apple Music.

Σχέδιο Συνδρομής: Το πακέτο που επιλέγει ένας χρήστης για να ακούει μουσική σε μια ψηφιακή μουσική πλατφόρμα. Τα σχέδια συνδρομής μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορες υπηρεσίες και τιμές.

Δισκογραφική Εταιρεία: Μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, διανομή και προώθηση της μουσικής ενός καλλιτέχνη.