Recent News

Η Microsoft Προετοιμάζει την Επόμενη Γενιά των Surface Laptops με Ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Microsoft ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τη σειρά Surface με νέες λειτουργίες που ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη (AI), σύμφωνα με αναφορές. Ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι τα επερχόμενα Surface Pro 10 και Surface Laptop 6 θα διαθέτουν μια νέας γενιάς μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU), μαζί με επιλογές βασισμένες σε Intel και Arm. Οι συσκευές της Microsoft που βασίζονται στην τεχνολογία Arm θα τροφοδοτούνται από τα νέα τσιπ Snapdragon X της Qualcomm.

Αυτοί οι υπολογιστές, με κωδικό όνομα CADMUS, θα σχεδιαστούν για να τρέχουν τις λειτουργίες AI που η Microsoft συσκευάζει σε μια μελλοντική έκδοση των Windows. Θα περιλαμβάνουν επίσης βελτιώσεις στην απόδοση, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ασφάλεια, σε σύγκριση με το Apple silicon. Εν τω μεταξύ, η έκδοση Intel των συσκευών θα διαθέτει τα τελευταία τσιπ 14ης γενιάς της εταιρείας.

Εκτός από την αναβάθμιση των εσωτερικών στοιχείων, το Surface Pro 10 θα διαθέτει φωτεινότερη οθόνη που υποστηρίζει HDR και θα έχει επίστρωση αντι-θαμπώματος, μαζί με την επιλογή για ανάλυση είτε 2160 x 1440 είτε 2736 x 1824.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI);
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) αναφέρεται στην προσομοίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης σε μηχανές που είναι προγραμματισμένες να “σκέφτονται” όπως οι άνθρωποι και να μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν, λαμβάνουν αποφάσεις και εργάζονται ενώ προσπαθούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα.

Τι είναι η Μονάδα Επεξεργασίας Νευρωνικών Δικτύων (NPU);
Η Μονάδα Επεξεργασίας Νευρωνικών Δικτύων (NPU) είναι ένας επεξεργαστής που είναι σχεδιασμένος για να επιταχύνει τις εργασίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως την εκπαίδευση των νευρωνικών δικτύων.

Τι είναι τα τσιπ Snapdragon X της Qualcomm;
Τα τσιπ Snapdragon X της Qualcomm είναι μια σειρά επεξεργαστών που είναι σχεδιασμένοι για να παρέχουν υψηλή απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα σε φορητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablets.