Recent News

Η Google Ορίζει Ημερομηνία Λήξης για την Υπηρεσία Podcasts

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την ημερομηνία λήξης της υπηρεσίας Google Podcasts. Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπηρεσία θα σταματήσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2024, ενώ οι χρήστες θα έχουν μέχρι τον Ιούλιο του 2024 για να μεταφέρουν τις συνδρομές τους στο YouTube Music ή σε άλλη εφαρμογή podcasts1.

Η Google Podcasts, που ξεκίνησε το 2016, ακολουθεί τα βήματα των Google Listen και Google Play Music Podcasts, που διακόπηκαν το 2012 και το 2020 αντίστοιχα1. Η Google έχει ήδη ξεκινήσει την υποστήριξη podcasts στο YouTube Music για τους χρήστες των ΗΠΑ και προσφέρει ένα αφιερωμένο τμήμα για podcasts, όπου οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ ήχου και βίντεο εκδόσεων και να ακούν podcasts εκτός σύνδεσης και στο παρασκήνιο1.

Η Google έχει δημιουργήσει επίσης ένα εργαλείο μεταφοράς που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις συνδρομές τους από το Google Podcasts στο YouTube Music. Αυτό το εργαλείο θα είναι διαθέσιμο σε άλλες αγορές σύντομα4. Για όσους δεν επιθυμούν να μεταβούν στο YouTube Music, θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα εξαγωγής των συνδρομών σε ένα αρχείο OPML, το οποίο μπορεί να ανεβεί σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή podcasts που υποστηρίζει ανεβάσματα4.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πότε θα σταματήσει να λειτουργεί η υπηρεσία Google Podcasts;
Η υπηρεσία Google Podcasts θα σταματήσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2024.

Πού μπορώ να μεταφέρω τις συνδρομές μου από το Google Podcasts;
Μπορείτε να μεταφέρετε τις συνδρομές σας στο YouTube Music ή σε άλλη εφαρμογή podcasts.

Τι είναι το αρχείο OPML;
Το OPML (Outline Processor Markup Language) είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή πληροφοριών ή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών podcasts.

Ποια άλλη εφαρμογή podcasts μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές podcasts, όπως το Spotify, το Apple Podcasts, το Amazon Music και άλλες. Μπορείτε να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα.