Recent News

Γιατί η Google σταματά τα podcast;

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να καταργήσει την εφαρμογή Google Podcasts το 2024, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μετάβασης για τη μεταφορά των ακροατών της στο YouTube Music2. Αυτή η απόφαση αντανακλά την τάση των ακροατών, καθώς σύμφωνα με την Edison, περίπου το 23% των εβδομαδιαίων χρηστών podcast στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι το YouTube είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη υπηρεσία τους, έναντι μόλις του 4% για τα Google Podcasts25.

Η Google σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο στην εμπειρία των podcast στο YouTube Music, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται στην ανακάλυψη, την κοινότητα και την εναλλαγή μεταξύ ήχου και βίντεο2. Αυτή η στρατηγική ακολουθεί την προσέγγιση του Spotify, που έχει επίσης ενσωματώσει τα podcast στην πλατφόρμα του3.

Για να βοηθήσει τους χρήστες στη μετάβαση στο YouTube Music, η Google θα προσφέρει ένα εργαλείο μετεγκατάστασης και τη δυνατότητα προσθήκης RSS feeds των podcast στη βιβλιοθήκη τους στο YouTube Music, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών που δεν φιλοξενούνται επί του παρόντος από το YouTube2.

Ωστόσο, αν δεν είστε φαν του YouTube Music, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τις προτιμήσεις σας σε άλλη εφαρμογή ακρόασης podcast, μέσω μιας “επιλογής για τη λήψη ενός αρχείου OPML των εγγραφών τους σε εκπομπές”5.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι τα Podcasts;
Τα Podcasts είναι μια σειρά από εγγεγραμμένες ηχητικές εκπομπές ή επεισόδια που μπορείτε να ακούσετε στο διαδίκτυο. Συνήθως, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα podcast και να λαμβάνετε αυτόματα νέα επεισόδια όταν δημοσιεύονται.

Τι είναι το YouTube Music;
Το YouTube Music είναι μια υπηρεσία streaming μουσικής που προσφέρει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια, άλμπουμ, εκπομπές και μουσικά βίντεο. Η υπηρεσία προσφέρει επίσης προσαρμοσμένες προτάσεις με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη.

Τι είναι το RSS Feed;
Το RSS (Really Simple Syndication) είναι ένας τρόπος για τους ιστότοπους να διανέμουν το περιεχόμενό τους σε πραγματικό χρόνο. Ένα RSS feed είναι ένα αρχείο που περιέχει τις ενημερώσεις του ιστότοπου (όπως νέα άρθρα, blog posts, podcast επεισόδια κλπ.) και μπορεί να προστεθεί σε εφαρμογές ανάγνωσης RSS ή podcast.

Τι είναι το OPML;
Το OPML (Outline Processor Markup Language) είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή πληροφοριών ή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών. Στην περίπτωση των podcast, ένα αρχείο OPML μπορεί να περιέχει μια λίστα με τις εγγραφές σας σε διάφορες εκπομπές.