Recent News

Η PlayStation Διατηρεί τα Προγράμματα της Discovery Χάρη σε Νέα Συμφωνία Άδειας Χρήσης

Η Sony PlayStation ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα αφαιρέσει τελικά περισσότερα από 1.300 προγράμματα της Discovery από την πλατφόρμα της τον επόμενο μήνα. Προηγουμένως, η Sony είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο της Discovery στο PlayStation από την 31η Δεκεμβρίου, ακόμη και αν το είχαν ήδη αγοράσει. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει τώρα ότι, χάρη σε μια “ενημερωμένη συμφωνία άδειας χρήσης” με την Warner Bros – η οποία είναι ιδιοκτήτρια της μάρκας Discovery – οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προηγουμένως αγορασμένα προγράμματά τους “για τουλάχιστον τους επόμενους 30 μήνες”1.

Τα προγράμματα της Discovery περιλαμβάνουν εκπομπές όπως τα MythBusters, Cake Boss, Deadliest Catch, American Chopper, An Idiot Abroad, Shark Week, How It’s Made, Animal Planet Presents και Street Outlaws. Το PlayStation σταμάτησε να πουλά ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από τα καταστήματά του το 2021. Τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, αφαίρεσε επίσης αγορασμένο περιεχόμενο από το Studio Canal λόγω “εξελισσόμενων συμφωνιών άδειας χρήσης”, αφήνοντας τους χρήστες ανίκανους να παρακολουθήσουν τις εκπομπές που είχαν αγοράσει1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι η Discovery;
Η Discovery είναι μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου, γνωστή για τις εκπομπές της που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την περιπέτεια.

Τι είναι η Sony PlayStation;
Η Sony PlayStation είναι μια σειρά κονσολών βιντεοπαιχνιδιών που αναπτύχθηκε και πωλείται από τη Sony Interactive Entertainment.

Τι σημαίνει “συμφωνία άδειας χρήσης”;
Μια συμφωνία άδειας χρήσης είναι ένα νομικό συμβόλαιο μεταξύ δύο πλευρών, όπου ο ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων επιτρέπει σε έναν άλλο να χρησιμοποιήσει την πνευματική του ιδιοκτησία υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.