Recent News

Από πού προήλθε το όνομα Macintosh;

Το όνομα Macintosh, που συνδέεται άρρηκτα με την Apple, έχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία. Η προέλευσή του δεν είναι τυχαία, αλλά βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία που συνδέεται με την αγάπη για τα μήλα.

Το 1811, ο John McIntosh βρήκε ένα δέντρο μήλου αγνώστου είδους στη φάρμα που είχε αγοράσει πρόσφατα στο Ontario του Καναδά. Αυτό το δέντρο αποδείχθηκε να είναι το πρώτο γνωστό δείγμα μιας νέας ποικιλίας, που σύντομα ονομάστηκε McIntosh. Όλα τα επόμενα δέντρα που παρήγαν μήλα McIntosh προέρχονται απευθείας από αυτό το πρώτο δέντρο που φύτρωσε στη φάρμα του John.

Το McIntosh ήταν το αγαπημένο μήλο του Jef Raskin, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα πρώτα σχέδια του νέου υπολογιστή της Apple Computer. Έτσι, το όνομα Macintosh επιλέχθηκε για να τιμήσει την αγάπη του Raskin για αυτήν την ποικιλία μήλου1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πώς πήρε το όνομά του το Macintosh;
Το όνομα Macintosh προέρχεται από την ποικιλία μήλου McIntosh, την οποία αγαπούσε ο Jef Raskin, ο άνθρωπος πίσω από τα πρώτα σχέδια του υπολογιστή της Apple.

Ποιος ήταν ο Jef Raskin;
Ο Jef Raskin ήταν ένας από τους κύριους σχεδιαστές του πρώτου υπολογιστή της Apple, του Macintosh.

Εξηγήσεις Όρων

Macintosh: Το Macintosh, γνωστό και ως Mac, είναι μια σειρά προσωπικών υπολογιστών που σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και πωλήθηκαν από την Apple Inc.

Jef Raskin: Ο Jef Raskin ήταν ένας Αμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ένας από τους κύριους σχεδιαστές του πρώτου υπολογιστή της Apple, του Macintosh.

McIntosh: Το McIntosh είναι μια ποικιλία μήλου που πρωτοεμφανίστηκε στον John McIntosh στη φάρμα του στο Ontario του Καναδά το 1811.