Recent News

Ακυρώνεται οριστικά το E3;

Η Electronic Entertainment Expo (E3), που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο συνέδριο της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών, ακυρώθηκε οριστικά. Η ανακοίνωση έγινε από την Entertainment Software Association (ESA), την ομοσπονδία που διοργάνωνε την εκδήλωση. Η E3, που ξεκίνησε το 1995, ήταν για πολλά χρόνια το κεντρικό σημείο συνάντησης της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Η απόφαση για την οριστική ακύρωση της E3 ήρθε μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών αναζωογόνησης της εκδήλωσης. Η ανταγωνιστικότητα από νέους φορείς, η απόσυρση συνεργατών, η αλλαγή των συνηθειών του κοινού και οι διαταραχές λόγω της πανδημίας του COVID-19 οδήγησαν στην κατάρρευση της E3.

Η απόσυρση της Sony PlayStation από την εκδήλωση το 2018 ξεκίνησε μια αλυσίδα αποχωρήσεων από άλλους πωλητές και εταιρείες. Λίγο πάνω από ένα χρόνο αργότερα, ο πρώην συνεργάτης της E3 και δημοσιογράφος Geoff Keighley ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε την ESA και από τότε έχει διοργανώσει με επιτυχία τα δικά του, ξεχωριστά events, όπως το Summer Game Fest.

Η πανδημία επιδείνωσε τα προβλήματα της E3, καθώς οι καραντίνες ανάγκασαν αρκετούς εκδότες παιχνιδιών να υιοθετήσουν τη μορφή της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, με διάφορα επίπεδα επιτυχίας. Η ESA διοργάνωσε μια πλήρως ψηφιακή E3 τον Ιούνιο του 2021 πριν ακυρωθεί οριστικά το 2022 και το 2023, καθώς η διάσκεψη αντιμετώπιζε δυσκολίες στην προσέλκυση εκθετών.

Η E3 ήταν μια εκδήλωση που αγαπήθηκε από τη βιομηχανία, τους παίκτες και τους δημιουργούς. Είναι δύσκολο να αποχαιρετήσουμε ένα τόσο αγαπημένο γεγονός, αλλά είναι το σωστό να γίνει, δεδομένων των νέων ευκαιριών που έχει η βιομηχανία μας για να φτάσει στους οπαδούς και τους συνεργάτες.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι η E3;
Η E3, ή Electronic Entertainment Expo, ήταν μια ετήσια εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών που παρουσίαζε νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Ποιος διοργάνωνε την E3;
Η E3 διοργανώνονταν από την Entertainment Software Association (ESA), μια εμπορική ομάδα που εκπροσωπεί τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ.

Γιατί ακυρώθηκε η E3;
Η E3 ακυρώθηκε λόγω μιας σειράς προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικότητας από νέους φορείς, της απόσυρσης συνεργατών, της αλλαγής των συνηθειών του κοινού και των διαταραχών λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ποιες είναι οι νέες ευκαιρίες που αναφέρθηκαν;
Οι νέες ευκαιρίες περιλαμβάνουν την άμεση επικοινωνία με το κοινό μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων τύπου και εκδηλώσεων, χωρίς το κόστος που συνεπάγεται η παρακολούθηση μιας εμπορικής έκθεσης, όπως τα έξοδα για περίπτερα, ταξίδια και αυστηρές προθεσμίες για παρουσιάσεις.