Recent News

Το Google Messages γιορτάζει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες RCS με νέες λειτουργίες

Το Google Messages, η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων της Google, γιορτάζει το επίτευγμα των 1 δισεκατομμυρίου χρηστών RCS (Rich Communication Services) με την προσθήκη νέων λειτουργιών. Οι νέες λειτουργίες έχουν ήδη αρχίσει να διανέμονται στους χρήστες της beta έκδοσης και σύντομα θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες RCS1.

Μεταξύ των νέων λειτουργιών περιλαμβάνονται οι “Voice moods”, “Photomoji”, και “Screen effects”, που προσφέρουν νέους και διασκεδαστικούς τρόπους για να εκφράσετε τον εαυτό σας κατά την επικοινωνία με άλλους χρήστες Android2.

Το RCS είναι μια αναβαθμισμένη υπηρεσία μηνυμάτων που προσφέρει πλούσιες δυνατότητες, όπως η εμφάνιση πότε κάποιος πληκτρολογεί, η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μέσω Wi-Fi, καθώς και άλλες λειτουργίες34. Παρά το γεγονός ότι το RCS προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες σε σχέση με τα κανονικά μηνύματα κειμένου, όπως η κρυπτογράφηση end-to-end, η κοινή χρήση πολυμέσων, η κοινή χρήση τοποθεσίας και οι δείκτες πληκτρολόγησης, η Apple συνεχίζει να αγνοεί το πρότυπο RCS5.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι τα RCS chats;
Τα RCS (Rich Communication Services) chats προσφέρουν μια αναβαθμισμένη, πλούσια εμπειρία μηνυμάτων. Εμφανίζουν πότε κάποιος πληκτρολογεί, επιτρέπουν την αποστολή μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και προσφέρουν άλλες λειτουργίες34.

Τι συμβαίνει αν αλλάξω την προεπιλεγμένη εφαρμογή μου σε Google Messages και αρχίσω να χρησιμοποιώ τα RCS chats;
Μπορείτε να κάνετε το Google Messages την προεπιλεγμένη εφαρμογή σας. Δεν θα χάσετε τα υπάρχοντα SMS/MMS μηνύματα αν αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή σας σε Google Messages και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλεονεκτήματα του Google Messages, όπως τα Messages for Web, Smart Replies, και RCS chats (όπου υποστηρίζεται)3.

Εξηγήσεις Όρων

RCS (Rich Communication Services): Πρόκειται για μια υπηρεσία που προσφέρει πλούσιες δυνατότητες επικοινωνίας, όπως η εμφάνιση πότε κάποιος πληκτρολογεί, η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μέσω Wi-Fi, καθώς και άλλες λειτουργίες34.

Google Messages: Είναι η εφαρμογή μηνυμάτων της Google που υποστηρίζει την υπηρεσία RCS. Προσφέρει διάφορες λειτουργίες, όπως τα Messages for Web, Smart Replies, και RCS chats3.