Recent News

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, δεν θα ξαναδημιουργούσε την εταιρεία αν είχε την ευκαιρία

Ο Jensen Huang, CEO της Nvidia, δήλωσε πρόσφατα ότι αν είχε την ευκαιρία να ξαναξεκινήσει, δεν θα ίδρυε την εταιρεία. Αυτή η δήλωση έρχεται μετά από μια τριακονταετή πορεία, κατά την οποία ο Huang οδήγησε την Nvidia σε απίστευτες επιτυχίες, παρά τις πολλές προκλήσεις και αμφιβολίες1.

Ο Huang αναφέρει ότι η εμπειρία της ηγεσίας της Nvidia κατά τις περιόδους που η τιμή της μετοχής της εταιρείας φαινόταν να πέφτει ελεύθερα, ήταν σχεδόν “πάρα πολύ για να αντέξει”, ειδικά μετά την πρώτη καταχώρηση της εταιρείας στις δημόσιες αγορές το 19991. Παρά ταύτα, ο Huang επιμένει ότι η ικανότητα των επιχειρηματιών να πείσουν τον εαυτό τους ότι “δεν είναι τόσο δύσκολο” είναι μια “υπερδύναμη”1.

Παρά την επιτυχία της Nvidia, ο Huang παραμένει προσηλωμένος στην επιτυχία των εργαζομένων του. Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως λέει, είναι να αποτύχει να διευκολύνει την επιτυχία μεταξύ των εργαζομένων του1.

Παρά την πρόσφατη πτώση της τιμής της μετοχής της Nvidia, ο Huang βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) ως μια “τεράστια” ευκαιρία για εταιρείες όπως η Nvidia1. Παρόλο που προειδοποιεί ότι η δημιουργία αυτών των θέσεων εργασίας δεν σημαίνει ότι ορισμένες άλλες θέσεις εργασίας δεν θα χαθούν λόγω της αυτοματοποίησης, πιστεύει ότι η AI θα “δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας” στο άμεσο μέλλον1.

Όσον αφορά την ίδια την Nvidia, ο Huang εξηγεί ότι η εταιρεία – αντανακλώντας τα προϊόντα που πωλεί – είναι δομημένη σαν ένα “υπολογιστικό στοίβα”1. Αντί για μια στρατιωτική δομή με ένα σύστημα εντολών και ελέγχου από πάνω προς τα κάτω, η Nvidia είναι οργανωμένη σαν ένα “νευρωνικό δίκτυο” με μια αποκεντρωμένη δομή1.