Recent News

Η Intel επαναλαμβάνει την επίδοση των 6GHz με τους επεξεργαστές 14ης γενιάς για επιτραπέζιους υπολογιστές

Οι επεξεργαστές 14ης γενιάς της Intel για επιτραπέζιους υπολογιστές έχουν επιτύχει τα 6GHz, όπως και το ταχύτερο τσιπ 13ης γενιάς της εταιρείας1. Αυτή η επίδοση είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης και βελτιστοποίησης της τεχνολογίας της Intel, με την εταιρεία να επιδιώκει συνεχώς να αναβαθμίζει τις δυνατότητες των επεξεργαστών της.

Οι νέοι επεξεργαστές, γνωστοί ως “Raptor Lake Refresh”, προσφέρουν μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με τους προκατόχους τους, ενώ παράλληλα εισάγουν νέες αναβαθμίσεις πλατφόρμας όπως το Thunderbolt 52. Επιπλέον, η Intel έχει προσαρμόσει τη διαδικασία Intel 7 για να αυξήσει τις ταχύτητες του turbo clock έως και 6GHz με τον νέο Core i9-14900K2.

Παρά την αύξηση της απόδοσης, η Intel έχει καταφέρει να διατηρήσει σταθερές τις τιμές των επεξεργαστών της, με τις τιμές της σειράς Core desktop S-series 14ης γενιάς να κυμαίνονται από $589 για τον 24-core, 32-thread Core i9-14900K έως τα $294 για τον 14-core, 20-thread Core i5-1400KF2.

Παρόλο που οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν αυξημένες ταχύτητες, η Intel δεν έχει παράσχει πολλές άμεσες συγκρίσεις γενιάς προς γενιά με τους δικούς της επεξεργαστές. Ωστόσο, έχει επιλέξει μερικά benchmarks δημιουργίας περιεχομένου για να επισημάνει με τον Core i7-14700K της, όπου οι βελτιώσεις απόδοσης κυμαίνονται από 3% (Adobe Lightroom) έως 18% (Autodesk)2.

Συνολικά, η Intel συνεχίζει να καινοτομεί και να βελτιώνει την απόδοση των επεξεργαστών της, προσφέροντας στους χρήστες ακόμη πιο ισχυρές και αποδοτικές λύσεις για τις ανάγκες τους.