Recent News

Η Apple Επιλύει Δικαστική Διαμάχη με την Εκκινητική Εταιρεία Τσιπ Rivos

Η Apple, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, αποφάσισε να επιλύσει τη δικαστική διαμάχη με την εκκινητική εταιρεία τσιπ Rivos, δύο χρόνια μετά την πρώτη μήνυση κατά της εταιρείας για κλοπή εμπορικών μυστικών. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η Rivos και η Apple ενημέρωσαν έναν δικαστή ότι σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν μια συμφωνία μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Η Apple κατηγόρησε την Rivos τον Μάιο του 2022 για την πρόσληψη μηχανικών με πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας. Η μήνυση της Apple ισχυρίστηκε ότι πρώην υπάλληλοι κλέψανε προπριεταίρικες πληροφορίες κατόπιν αιτήματος της Rivos ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης. Σύμφωνα με την Apple, οι μηχανικοί κλέψανε “gigabytes από ευαίσθητες προδιαγραφές και αρχεία σχεδίασης System-on-a-Chip”. Η Rivos αντέδρασε με τη δική της μήνυση κατά της Apple τον Σεπτέμβριο του 2023, κατηγορώντας την για τη χρήση εκφοβισμού και άλλων τακτικών για να αποτρέψει τους μηχανικούς της από την αποχώρηση.

Σε ένα έγγραφο που εντοπίστηκε από το Bloomberg την Παρασκευή, η Apple και η Rivos δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επιλύσουν την αγωγή και εργάζονται προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας τους τώρα: “Η συμφωνία προβλέπει την αποκατάσταση των εμπιστευτικών πληροφοριών της Apple με βάση μια διαδικασία διαγνωστικής εξέτασης των συστημάτων της Rivos και άλλων δραστηριοτήτων”, σύμφωνα με την υποβολή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο San Jose, Καλιφόρνια. “Οι δύο πλευρές εργάζονται επί του παρόντος για την επίτευξη αυτής της διαδικασίας.”

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

  1. Τι είναι το System-on-a-Chip (SoC)?
    Το System-on-a-Chip (SoC) είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλωμα που ενσωματώνει όλα τα συστατικά ενός υπολογιστικού συστήματος σε ένα μόνο τσιπ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επεξεργαστή, μνήμη, είσοδο/έξοδο και άλλα.
  2. Τι είναι η Rivos;
    Η Rivos είναι μια εκκινητική εταιρεία τσιπ που έχει εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη με την Apple για την κατηγορία της κλοπής εμπορικών μυστικών.
  3. Τι είναι τα εμπορικά μυστικά;
    Τα εμπορικά μυστικά αναφέρονται σε πληροφορίες που έχουν εμπορική αξία για μια εταιρεία και που η εταιρεία κάνει λογικές προσπάθειες να τις διατηρήσει μυστικές. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τεχνικές πληροφορίες, προγράμματα υπολογιστών, σχέδια προϊόντων, μέθοδοι παραγωγής, κατάλογοι πελατών και άλλα.