Recent News

Η Νέα Εποχή των Αγώνων: Η Παρουσίαση της Ferrari 296 Challenge

Η Ferrari αποκάλυψε την 296 Challenge, μια εκπληκτική, ρεκόρ-σπαστική, έκδοση μόνο για πίστα της 296 GTB, η οποία απορρίπτει το υβριδικό σύστημα για έναν καθαρά βενζινοκίνητο V6 με 690bhp1. Παρουσιάστηκε στο 2023 Ferrari Finali, την εορταστική εκδήλωση της εταιρείας για τη συμμετοχή της στον αθλητισμό, και είναι η τελευταία σε μια σειρά Ferraris που αναπτύχθηκαν ειδικά για τον τίτλο αγώνων πρωταθλήματος μόνο για πελάτες της εταιρείας, το Ferrari Challenge Trofeo Pirelli, και το πρώτο αυτοκίνητο με έξι κύλινδρους που συμμετέχει στη σειρά1.

Τεχνικές Προδιαγραφές και Καινοτομίες

Η 296 Challenge είναι η πρώτη στη σειρά με κινητήρα V6, ενώ όλα τα προηγούμενα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά κινούνταν από κινητήρες V82. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με την 296 GTB, σύμφωνα με την ανάπτυξη της 296 GT3, είναι ότι το υβριδικό σύστημα κινητήρα αφαιρέθηκε για να μειωθεί το βάρος, ενώ η ισχύς αυξήθηκε σε 700 cv, με αποτέλεσμα μια ρεκόρ ισχύς για τον τομέα – 234 cv/l2. Η 296 Challenge είναι 2″ πιο γρήγορη γύρω από το Mugello από το προηγούμενο μοντέλο, το 488 Challenge Evo, το οποίο παρουσιάστηκε στο 2019 Finali Mondiali στο Mugello και έκανε το ντεμπούτο του στη σεζόν 20202.

Η Ferrari αφαίρεσε το υβριδικό σύστημα, πράγμα που οδήγησε σε μείωση του βάρους κατά 140kg, με την 296 Challenge να ζυγίζει 1330kg1. Η μείωση του βάρους βοηθήθηκε επίσης από τη χρήση άνθρακα, ο οποίος, σύμφωνα με την Cecconi, χρησιμοποιείται μόνο “όπου υπάρχει σαφής διαφορά στη δομή, την απόδοση και το βάρος”1.

Απόδοση και Ανταγωνιστικότητα

Η 296 Challenge μπορεί να παράγει 870 kg αεροδυναμικής πίεσης στα 250 km/h με το spoiler στη μέγιστη γωνία επίθεσης. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της αεροδυναμικής πίεσης κατά 18% σε σύγκριση με το 488 Challenge Evo3. Η αεροδυναμική ανάπτυξη της 296 Challenge επικεντρώθηκε όχι μόνο στην επίδιωξη της απόδοσης, αλλά και στην οδηγησιμότητα3.

Η 296 Challenge είναι εξοπλισμένη με νέα ελαστικά Pirelli, με μια φάση σχεδιασμού που περιλάμβανε τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών προσομοίωσης και σχεδόν έναν χρόνο ανάπτυξης, που περιλάμβανε μια ποικιλία διαφορετικών βρόχων επαλήθευσης σε διεθνείς πίστες3.

Η Ferrari 296 Challenge θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη σεζόν 2024 ως η πρωταγωνίστρια στις σειρές Europe και North America του Ferrari Challenge Trofeo Pirelli2.

Συνολικά, η Ferrari 296 Challenge αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα στον αθλητισμό των αυτοκινήτων, προσφέροντας μια εντυπωσιακή συνδυασμό τεχνολογίας, απόδοσης και καινοτομίας.