Recent News

Η επισκευή της οθόνης Pixel Fold κοστίζει 900 δολάρια

Η Google πρόσφατα κυκλοφόρησε το Pixel Fold, το μεγαλύτερο και πιο ακριβό τηλέφωνο της εταιρείας μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η επισκευή της εσωτερικής οθόνης των 7,6 ιντσών θα κοστίσει σημαντικά, καθώς το κιτ επισκευής που προσφέρει το iFixit έχει τιμή 900 δολάρια1. Αυτό το ποσό δεν αφορά μόνο την οθόνη, αλλά και άλλα εξαρτήματα όπως τα πλαίσια, το μεταλλικό πλαίσιο, την αρθρωτή, τα πλήκτρα, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και διάφορα καλώδια1.

Η εξωτερική οθόνη του Pixel Fold έχει πιο λογική τιμή επισκευής, κοστίζοντας 160 δολάρια, ενώ το πίσω γυάλινο κάλυμμα και η κάμερα κοστίζουν 70 δολάρια1. Όσον αφορά τις μπαταρίες, υπάρχουν δύο, και η αντικατάστασή τους θα έχει επίσης κόστος1.

Το iFixit παρέχει 32 διαφορετικούς οδηγούς και “τεχνικές” για την επισκευή του Pixel Fold, βοηθώντας τους χρήστες να αντικαταστήσουν τα εξαρτήματα που χρειάζονται1. Ωστόσο, η υψηλή τιμή της επισκευής της οθόνης μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για ορισμένους χρήστες, ιδιαίτερα αν υπάρξει ζημιά στην ευαίσθητη OLED οθόνη.

Συνολικά, η επισκευή της οθόνης του Pixel Fold είναι ακριβή, αλλά η ποιότητα των εξαρτημάτων και η υποστήριξη που παρέχει το iFixit μπορεί να δικαιολογήσει το κόστος για ορισμένους χρήστες.