Recent News

Η Βαθμολογία του iPhone 15 Pro Πέφτει Κάτω από το iPhone 14 Pro

Τον Μάιο, μια μελέτη από την PerfectRec έδειξε ότι η σειρά iPhone 14, συμπεριλαμβανομένου του 14 Pro, είχε μια σημαντική πτώση στο ποσοστό των αξιολογήσεων 5 αστέρων. Τώρα, η τελευταία μελέτη της εταιρείας δείχνει άλλη μια πτώση για το iPhone 15 Pro. Η τελευταία μελέτη της PerfectRec αποτελείται από 695.000 αξιολογήσεις χρηστών της Google για τις συσκευές iPhone 15. Παρόλο που τα δεδομένα φυσικά περιλαμβάνουν κάποιες εσφαλμένες ή υπερβολικές αξιολογήσεις, με ένα δείγμα αυτού του μεγέθους, είναι πιθανό να δίνει μια καλή ιδέα για την αίσθηση των πελατών1.

Η Apple είπε και πάλι κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ότι μια μελέτη από την 451 Research βρήκε την ικανοποίηση της οικογένειας iPhone 14 να είναι στο 98%. Πιθανότατα θα ακούσουμε τον επόμενο μήνα ποιος είναι ο αρχικός αριθμός ικανοποίησης που η Apple μοιράζεται για τη σειρά iPhone 151.

Αφού το iPhone 14 Pro είδε μια πτώση 8% στον αριθμό των αξιολογήσεων 5 αστέρων σε σύγκριση με το 13 Pro, το iPhone 15 Pro έπεσε σε ένα νέο χαμηλό 72% που ήταν αξιολογήσεις 5 αστέρων λίγο πάνω από έναν μήνα μετά την εκτόξευσή του. Σε μια ανατροπή από το περασμένο έτος, το iPhone 15 και το 15 Plus βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια σε 76 και 74% των αξιολογήσεων αντίστοιχα1.

Όταν λαμβάνονται υπόψη παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την πτώση από έτος σε έτος, ο Wally Nowinski της PerfectRec πιστεύει ότι ένα στοιχείο θα μπορούσε να είναι ότι οι πρώτοι χρήστες έχουν υψηλότερες προσδοκίες. Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ του πώς οι πρώτοι χρήστες βλέπουν ένα προϊόν και πώς αντιμετωπίζεται από πιο τυπικούς καταναλωτές. Οι άνθρωποι που παραγγέλνουν ένα iPhone την ημέρα της εκτόξευσης ίσως έχουν υψηλότερες προσδοκίες και να απογοητεύονται πιο εύκολα από όσους αγοράζουν αργότερα μέσα στο έτος1.

Ο Nowinski υπογραμμίζει ότι οι βαθμολογίες μπορεί να αλλάξουν με τον καιρό, οπότε θα παρακολουθήσουμε για μελλοντικές μελέτες σχετικά με το ποσοστό των 5 αστέρων των συσκευών iPhone 15. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είδαμε μια αναφορά ότι οι καταναλωτές στην Κίνα δεν ήταν τόσο ενδιαφερόμενοι για τις συσκευές iPhone 15 όσο ήταν για το iPhone 141.