Recent News

Η Απειλή Απαγόρευσης Επανέρχεται για το Apple Watch Series 9 & Watch Ultra 2

Το Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra 2, δύο από τα πιο δημοφιλή smartwatches της Apple, αντιμετωπίζουν και πάλι την πιθανότητα απαγόρευσης πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (US International Trade Commission – ITC) έχει αμφισβητήσει την προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης, ισχυριζόμενη ότι τα επιχειρήματα της Apple δεν είναι αρκετά ισχυρά1.

Τον προηγούμενο μήνα, η Apple είχε λάβει μια προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης του Watch Series 8 και του Watch 2 Ultra από το Αμερικανικό Δικαστήριο Εφετείων. Ωστόσο, η ITC, το όργανο που είναι υπεύθυνο για την απαγόρευση, έχει γράψει στο Δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι αυτά τα δύο smartwatches δεν θα πρέπει να παραμείνουν προς πώληση1.

Η απαγόρευση των πωλήσεων και των εισαγωγών των Watch Series 9 και Watch Ultra 2 οφείλεται σε μια διαμάχη πατεντών με τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών Masimo. Η Apple έχει επίσης υποβάλει μια λύση λογισμικού για να αντιμετωπίσει την εν εξελίξει διαμάχη πατεντών1.

Η Apple αφαίρεσε το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra 2 από τα φυσικά της καταστήματα στις 24 Δεκεμβρίου, και από το διαδικτυακό της κατάστημα από τις 21 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τα ρολόγια ήταν ξανά προς πώληση στις 28 Δεκεμβρίου1.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με το εάν η ενημέρωση είναι αρκετά καλή στις 12 Ιανουαρίου1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι το Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra 2;
Το Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra 2 είναι δύο από τα πιο πρόσφατα smartwatches που παράγει η Apple.

Γιατί απειλούνται με απαγόρευση;
Η απειλή απαγόρευσης οφείλεται σε μια διαμάχη πατεντών με τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών Masimo.

Τι είναι η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (US International Trade Commission – ITC);
Η ITC είναι ένας αμερικανικός οργανισμός που επιβλέπει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές για την προστασία των αμερικανικών βιομηχανιών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εξηγήσεις Όρων

Smartwatch: Ένα smartwatch είναι μια φορητή συσκευή που φοριέται στον καρπό, παρόμοια με ένα παραδοσιακό ρολόι, αλλά με επιπλέον λειτουργίες παρόμοιες με αυτές ενός smartphone.

Πατέντα: Μια πατέντα είναι ένα νομικό δικαίωμα που παρέχεται από την κυβέρνηση σε έναν εφευρέτη, παρέχοντας του το αποκλειστικό δικαίωμα να κατασκευάζει, να χρησιμοποιεί ή να πωλεί την εφεύρεσή του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Διαμάχη πατεντών: Μια διαμάχη πατεντών είναι μια νομική διαφορά μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών, όπου μια μεριά ισχυρίζεται ότι η άλλη έχει παραβιάσει τα δικαιώματα πατέντας της.