Recent News

Γιατί απαγορεύεται το Apple Watch 9;

Το Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra, δύο από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Apple, αντιμετωπίζουν απαγόρευση εισαγωγής από τη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου (ITC). Η απαγόρευση αυτή προέκυψε από μια διαμάχη πατεντών με την εταιρεία ιατρικών συσκευών Masimo, η οποία κατηγόρησε την Apple για παραβίαση των δικών της πατεντών σχετικά με τον αισθητήρα SpO2 που χρησιμοποιείται στα smartwatches της Apple12.

Η Apple, αντιδρώντας στην απαγόρευση, κατέθεσε έφεση στην απόφαση της ITC και ζήτησε επείγουσα αναστολή της απαγόρευσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μέχρι να ληφθεί απόφαση1. Ωστόσο, η ITC αρνήθηκε την αίτηση αναστολής, με αποτέλεσμα η απαγόρευση να συνεχίζεται, εκτός εάν ο ίδιος ο πρόεδρος επέμβει και ακυρώσει την εντολή2.

Παρά την απαγόρευση, ένα ομοσπονδιακό εφετείο εξέδωσε προσωρινή παύση, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη να αγοράσετε το Series 9 και το Ultra1. Αυτή τη στιγμή, η Apple περιμένει να ακούσει πίσω εάν οι προτεινόμενες αλλαγές στο Apple Watch θα καταστήσουν αυτή τη διαμάχη πατεντών άκυρη1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Γιατί απαγορεύτηκε το Apple Watch 9;

Το Apple Watch 9 απαγορεύτηκε λόγω μιας διαμάχης πατεντών με την εταιρεία ιατρικών συσκευών Masimo. Η Masimo κατηγόρησε την Apple για παραβίαση των δικών της πατεντών σχετικά με τον αισθητήρα SpO2 που χρησιμοποιείται στα smartwatches της Apple12.

Τι κάνει η Apple για την απαγόρευση;

Η Apple έχει καταθέσει έφεση στην απόφαση της ITC και ζητά επείγουσα αναστολή της απαγόρευσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μέχρι να ληφθεί απόφαση1.

Εξηγήσεις Όρων

Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου (ITC): Ένας αμερικανικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την επιβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την επίλυση των διαφορών πατεντών.

Αισθητήρας SpO2: Ένας αισθητήρας που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του επιπέδου κορεσμού οξυγόνου στο αίμα. Είναι μια κοινή λειτουργία στα smartwatches και άλλες φορητές συσκευές παρακολούθησης υγείας.

Έφεση: Μια νομική διαδικασία όπου μια πλευρά που έχει χάσει μια υπόθεση ζητά από ένα ανώτερο δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση.