Συμβουλές καθαρισμού που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

Όσοι κάνουν καθαρισμό δημιουργούν, με την πάροδο του χρόνου, πολλές “συντομεύσεις” που διευκολύνουν το έργο. Με άλλα λόγια, ακολουθούν κατά γράμμα γρήγορες αλλά πολύ αποτελεσματικές συμβουλές και κόλπα. Για να έχουν κάποιες “στο μανίκι” τους, το περιοδικό Good Housekeeping συγκέντρωσε τρεις, ιδιαίτερα χρήσιμες για οικογένειες.

Καθαρίστε τα παιχνίδια των παιδιών

Απλά βάλτε όλα τα μαλακά παιχνίδια σε μια μεγάλη σακούλα με 100 γραμμάρια μαγειρική σόδα, στη συνέχεια κλείστε την και ανακινήστε την πολύ καλά. Βγάλτε τα παιχνίδια από τη σακούλα και χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε την περίσσεια. Σύμφωνα με το περιοδικό, εκτός του ότι βοηθάει στην απομάκρυνση της σκόνης, η διττανθρακική ουσία τα καθαρίζει επίσης.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τις σανίδες κοπής

Όταν οι σανίδες είναι κατασκευασμένες από ξύλο, είναι πολύ απλό. Απλά τρίψτε χυμό λεμονιού σε όλη την επιφάνεια. Όταν τελειώσετε, βάλτε το στην άκρη και αφήστε το όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, απλά πλύνετε όπως θα κάνατε κανονικά.

Απολυμάνετε τις σαπουνοθήκες και το ποτήρι όπου φυλάτε τις οδοντόβουρτσες σας

Θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά το μήνα. Κάτι που μπορείτε να κάνετε χωρίς κόπο. Απλά βάλτε τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων, και πιο συγκεκριμένα στο πάνω ράφι. Αυτό ισχύει μόνο όταν τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή κεραμικό.