Πέντε σημάδια εποχιακής κατάθλιψης – και πότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό

Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο τους ψυχρούς μήνες.

Οι χειμερινοί μήνες είναι εξαιρετικά δύσκολοι για ορισμένους ανθρώπους. Το κρύο, το γκρίζο και οι μικρότερες ημέρες αποθαρρύνουν και προκαλούν εποχική κατάθλιψη και διάφορα συμπτώματα. Αν δεν αντιμετωπιστούν, τα συμπτώματα, τα οποία γενικά αρχίζουν να εμφανίζονται στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα, προκαλούν “σημαντικές αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά”, λένε οι ειδικοί στο περιοδικό Self.

Η Susan Albers-Bowling, ψυχίατρος και ψυχολόγος, προειδοποιεί ότι παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά συχνή, τα συμπτώματα της εποχιακής κατάθλιψης είναι συχνά ανεπαίσθητα.

Ως εκ τούτου, έχει απαριθμήσει μερικά από τα πιο συνηθισμένα που πρέπει να γνωρίζετε. Επιπλέον, αυτός και άλλοι εμπειρογνώμονες, μοιράστηκαν επίσης μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Πέντε σημάδια εποχιακής κατάθλιψης:

Πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς,
Δεν θέλει να είναι με φίλους ή να συμμετέχει σε εκδηλώσεις,
Είστε πάντα κολλημένοι στο τηλέφωνό σας,
Οι διατροφικές σας συνήθειες και οι συνήθειες ύπνου είναι αποδιοργανωμένες,
Αποφεύγετε τη σωματική οικειότητα και το σεξ.
“Όταν τα συμπτώματα αρχίζουν να επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή, είναι σίγουρα καιρός να μιλήσετε με έναν γιατρό”, εξηγεί ο Justin Puder, ψυχολόγος. Όταν μιλάτε στο γιατρό, προσπαθήστε να περιγράψετε όσο καλύτερα μπορείτε πώς αισθάνεστε.