Recent News

Ποια χρονιά κυκλοφόρησε το Nintendo Switch;

Η Nintendo έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην αγορά των κονσολών με την καινοτόμα προσέγγισή της, δίνοντας έμφαση στα αποκλειστικά παιχνίδια και την υβριδική φύση των συσκευών της. Η κυκλοφορία του Nintendo Switch το 2017 αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, με την κονσόλα να πουλάει πάνω από 130 εκατομμύρια μονάδες, πλησιάζοντας να γίνει η πιο δημοφιλής κονσόλα στην ιστορία.

Παρά την επιτυχία του, η απόδοση του Switch δεν ήταν εντυπωσιακή ακόμα και κατά την κυκλοφορία του. Αυτό οδήγησε σε συζητήσεις για τον διάδοχό του, το Nintendo Switch 2, ήδη από το 2022. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν τη χρήση της τεχνολογίας NVIDIA DLSS, ενώ η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε τον Μάιο του 2024 από τον πρόεδρο της Nintendo, Shuntaro Furukawa, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η νέα κονσόλα βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Η επίσημη παρουσίαση του Nintendo Switch 2 αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2025. Ωστόσο, η κυκλοφορία της κονσόλας στην αγορά μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το 2026. Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την εμφάνιση της νέας κονσόλας, είναι πιθανό να διατηρήσει την υβριδική της φύση και τα αποσπώμενα Joy-Con, που αποτελούν σημαντικό χαρακτηριστικό της.

Η Nintendo συνεχίζει να κυριαρχεί στον τομέα των φορητών κονσολών, και η αναμονή για το Nintendo Switch 2 δείχνει την αδιάκοπη υποστήριξη των οπαδών της εταιρείας.

The source of the article is from the blog maestropasta.cz